Je kan als lid van Pirouette Leuven ook de stap zetten naar competitief schaatsen. Dit houdt in dat je deelneemt aan wedstrijden waar je ook schaats(t)ers uit andere clubs zal ontmoeten.

Om aan wedstrijden deel te kunnen nemen stelt een train(st)er een individueel programma ("kür") voor je op, waarbij je een choreografie brengt op muziek. Welke elementen er in je choreografie moeten zitten wordt bepaald door de categorie waartoe je behoort (afhankelijk van je schaatsniveau).

Gezien het individueel karakter van een wedstrijdkür gebeuren de competitieve trainingen enkel in de vorm van privé-lessen. De club biedt haar competitieve leden hiervoor meerdere ijsuren per week waarop zij samen met hun train(st)er aan het werk kunnen.

Competitie vereist engagement ! Om toegelaten te worden tot de clubtrainingen voor competitieven moet je dus wel aan een aantal voorwaarden voldoen (zie Reglement van Inwendige Orde).

Het beperkt aantal schaatsers op het ijs en het naleven van de trainingsrichtlijnen moeten ervoor zorgen dat iedereen in goede omstandigheden kan trainen. In samenspraak met je train(st)er, kunnen er ook trainingen worden afgesproken buiten de aangeboden cluburen (patches en vrije beurten).

     

Er zijn verschillende categorieën van wedstrijden. Voor deelname aan B-wedstrijden is alleen je level van belang. Voor deelname aan A-wedstrijden (waaronder het Vlaams en Belgisch Kampioenschap) speelt ook je leeftijd mee. Heb je dus echt ambitie om je te tonen in de schaatssport, dan kan je best "op leeftijd" zitten. Informeer je dus tijdig bij (hoofd)trainers of bestuur.

 

 

 

               
  Informatie Gala Pirouette Skating Beker v/d stad Leuven Downloads  
           
 
 
Proeflessen
Recreatief lid - Infobrochure
Competitief lid - Infobrochure
 
 
 
Info
Inschrijven
 
 
 
 
 
 
 
Invitation
Regulations
Entry form
 
Competitors per category
 
 
Timetable
Results
 
Uitnodiging
Regulations
Inschrijvingsformulier
 
Deelnemers per club
Deelnemers per categorie
 
Timetable
Results
 
Statuten
Privacy
Trainingsuren
Sponsorbrochure
 
 
           
  Volwassenenschaatsen   IJsbaan Leuven Stad Leuven Links naar federaties
           
 
 
 
  Routebeschrijving